Gemeenteraad buigt zich over nieuw kruispunt Duinstraat/ Scheveningseweg

2367
0

De gemeenteraad spreekt op donderdag 11 oktober in de raadsvergadering onder meer over het voorlopig ontwerp Prins Willemstraat en kruispunt Duinstraat/ Scheveningseweg.

In 2014 is de gemeente gestart met het maken van een nieuw ontwerp voor het kruispunt Duinstraat/ Scheveningseweg. Het kruispunt is van belang voor zowel het lokale verkeer als het verkeer tijdens evenementen en stranddagen. De capaciteit van het kruispunt is niet meer toereikend voor de verwerking van het huidige en toekomstige verkeer. Bovendien geven ook de nieuw gebouwde parkeergarage bij de supermarkt en het geschikt maken van de tramrails voor nieuw materieel aanleiding om het kruispunt aan te passen. Tenslotte is in de huidige situatie weinig ruimte beschikbaar voor fietsers en voetgangers. Het voorliggende voorlopig ontwerp dat de raad bespreekt verbetert de doorstroming van auto- en fietsverkeer en zorgt voor een structurele verbetering van de verkeersveiligheid voor alle verkeersdeelnemers.

De vergadering start om 17.00 uur en is live te volgen via de website.

Deel dit bericht via: