Vragen over erbarmelijke staat ‘Soldaat van Oranje’-plaquette

735
0
Foto: Berry van den Bos

Groep de Mos/ Hart voor Den Haag heeft schriftelijke vragen gesteld over de staat waarin het markeringsbord van het ‘Soldaat van Oranje’-strand zich bevindt.

Bezoeker Berry van den Bos trok daarover onlangs aan de bel nadat hij op zoek ging naar het befaamde stukje strand. Hij vond de plaquette min of meer verstop achter een nabijgelegen strandtent en in een erbarmelijke staat. “Het bordje verkeert echt in trieste staat. De tekst is bijna niet meer te lezen. Het zit onder de vogelpoep en de tekst is weggesleten”, aldus Van den Bos. “De Engelandvaarders en met name Erik Hazelhoff Roelfzema verdienen een beter en mooier eerbetoon.”

Daar was raadslid René Oudshoorn het mee eens. Hij wil van het college weten of er inmiddels al een schoonmaakactie is geweest en of het bordje naar een meer respectvollere plek kan worden verplaatst. Ook is Oudshoorn nieuwsgierig hoe het staat met de vernoeming van een straat naar ‘Hazelhoff Roelfzema’.

Deel dit bericht via: