Buurtwerk wordt geraakt door fikse bezuinigingen

3608
0

Het Kinderwerk in Duindorp gaat stoppen. Dit maakte het Kinderwerk Het Trefpunt bekend middels een Facebookbericht. Bezuinigingen zijn de oorzaak.

De kinderclubs, vakantieactiviteiten en de activiteiten in samenwerking met de basisscholen in Duindorp en de Sporttuin. Kortom alle activiteiten van het Kinderwerk zijn per direct stopgezet in Duindorp. Niet alleen het Kinderwerk in Duindorp lijkt geraakt te worden door de bezuinigingen. De vrees is dat al het Buurtwerk in heel Scheveningen verbonden aan Welzijn Scheveningen op de schop gaat.

Welzijn Scheveningen heeft drie jaar geleden met flinke bezuinigingen vanuit de gemeente te maken gekregen. Voorstellen om er onderling uit te komen zijn op niets uitgedraaid en dit resulteert nu in het verdwijnen van bijna de helft van de beroepskrachten, zo meldt het Kinderwerk. “De ziel wordt uit de organisatie gerukt. Op alle vlakken zullen bewoners hierdoor hard geraakt worden. Van jong tot oud: het steuntje in de rug verdwijnt.”

Deel dit bericht via: