Uitgaansaanbod versterkt met voorstellingen in Lourdeskerk

1362
0

Het uitgaansaanbod op Scheveningen krijgt dit najaar nieuw elan. Feest aan Zee geeft gedurende twee maanden deze impuls met een programma van muziek en theater in de Lourdeskerk. Samen met Zuiderstrandtheater, Firma Mes, A Night Out Scheveningen en Popagenda Scheveningen is een programma gerealiseerd van twaalf unieke voorstellingen, meer dan dertig avonden en enkele matinees.

“Het programma van twee maanden in de Lourdeskerk is een pilot om de kerk in te richten als een nieuw, permanent podium. Vlakbij bij de bestaande publiekstrekkers als Holland Casino, AFAS Circustheater, het Kurhaus, Pathé en allerlei horecagelegenheden. Als in de toekomst het Zuiderstrandtheater terugverhuist naar het Spuiforum in de stad, blijft de Loudeskerk een mooie plek voor culturele producties op Scheveningen”, aldus Henk Scholten, intendant Feest aan Zee en directeur van het Zuiderstrandtheater.

In oktober trapt Firma Mes af met 17 voorstellingen van ‘Een Avondje Armoede’. Een locatievoorstelling over een uit de hand gelopen fundraising evenement met teksten van A.H.J. Dautzenberg. Op zondag 28 oktober presenteert Popagenda Scheveningen de Ierse folkband The High Kings. In de maand november heeft Zuiderstrandtheater een bonte verzameling van artiesten uitgenodigd voor het programma Club Lourdes aan Zee. Een reeks van theaterbelevenissen met onder andere de spectaculaire en eigentijdse variétéproductie Circus in de Branding (met Pepijn Gunneweg), een muzikale ode aan Pia Beck, zondagochtend musical sing-alongs met bekende musicalartiesten, een Frans familiecircus en een speciaal programma van Jazz Orchestra of the Concertgebouw met Mike Boddé als gastsolist. A Night Out Scheveningen organiseert daarnaast ook extra activiteiten.

Deel dit bericht via: