Welzijn stelt BOH alternatief voor

1015
0

Wethouder Boudewijn Revis heeft Welzijn Scheveningen en de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) gemaand om samen om de tafel te gaan zitten om te kijken of zij er toch nog samen uit kunnen komen. De twee instanties liggen met elkaar over hoop nadat Welzijn de huur heeft opgezegd voor de vaste kantoor/vergaderruimte van de BOH in de Mallemok aan de Westduinweg.

Donderdag heeft het gesprek op het Stadsdeel Scheveningen plaatsgevonden. Welzijn Scheveningen heeft als alternatief de Buurtkamer tussen de Doornstraat en de Scholstraat aangeboden aan de BOH. “Of het echt een alternatief is moet nog blijken, aangezien zowel de gemeente als de huidige Buurtkamer-gebruikers daar akkoord mee moeten zijn. De Buurtkamer staat namelijk niet leeg en heeft haar eigen programmering. Als BOH zijn we blij met wat daar voor de buurt gaande is”, aldus BOH-voorzitter Teun van Dijk.

Begin november zal door betrokken partijen geconcludeerd worden in hoeverre de Buurtkamer een alternatief is. Mocht het onverhoopt geen alternatief zijn, dan is – volgens de BOH – naast een eventuele interne verhuizing een andere optie om een kantoorcontainer achter de receptie te plaatsen met als gevolg dat vandaaruit gewerkt kan worden en goed zicht gehouden kan worden op zowel de ingang van de Mallemok als op de kinderspeelplaats.

Deel dit bericht via: