Ruim 40.000 bezoekers bij recordpoging ‘2000 Drummers aan Zee’

2606
0
Foto: Alyssa van Heyst

Drummer Cesar Zuiderwijk dirigeerde zondagmiddag 2000 drummers naar een apotheose op het Scheveningse strand. Deelnemers aan dit spectaculaire concert waren onder meer de nationale drumtop en bekende percussiegroepen en bands, zelfs de Golden Earring speelde mee. Ruim 40.000 bezoekers genoten van het concert, een initiatief van Feest aan Zee dat dit jaar 200 jaar Badplaats viert.

Cesar Zuiderwijk trapte het concert Four Horizons af met de compositie Zeeslag dat hij schreef met zijn Drum Demons-collega Koen Herfst. Een prachtig kabaal van 2000 drummers tezamen klonk in de Scheveningse branding. De topdrummers Olaf Fase en Jimmy van de Nieuwenhuizen stonden hen op spectaculaire wijze bij. Daarna startte een opzwepende drumwave die de vier verschillende werelddelen, ieder met een eigen soort slagwerk, aantipte. De nationale drumtop verscheen daarna één voor één op het podium voor een energiek solo-optreden. Bekende slagwerkgroepen werkten toe naar de climax van de show waarna een onvergetelijke versie van Radar Love te horen was. Zuiderwijks mede-bandleden van Golden Earring en bandleden van Triggerfinger verschenen hiervoor op het podium. Een spectaculaire finale met alle deelnemers vormde het echte hoogtepunt voor de tienduizenden bezoekers. Dit moment ontroerde Cesar Zuiderwijk zichtbaar. De hele compositie werd door hem geschreven en het evenement werd georganiseerd in samenwerking met Slagwerkkrant.

“Het was fantastisch! Een droom die is uitgekomen en een echt Feest aan Zee. Met het enthousiasme van 2000 drummers hebben we deze waanzinnige productie kunnen neerzetten. Ik wilde het optreden van 1992, met duizend drummers op de Maas, overtreffen. Dat is meer dan gelukt. Ik ben megatrots op alle deelnemers, van jong tot oud, amateur tot prof! En iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt super dankbaar. Drummen doet een ritme prikkelen en ik hoop dat dit concert de duizenden bezoekers heeft geïnspireerd”, aldus Zuiderwijk.

Deel dit bericht via: