Eerste avond Vuurwerkfestival druk bezocht

1443
0
Foto: Dick Teske

De vuurwerkshows van Oostenrijk en Engeland trokken zaterdagavond ruim 100.000 mensen naar Scheveningen.

Al vroeg op de avond liepen de toegangswegen naar Scheveningen vast. Overvolle trams reden in een constante stroom richting de kust. Ook op de fietspaden was het een drukte van belang. “We zijn vanmiddag al gekomen”, vertelt de vader van een gezin uit Limburg. “Toen was het nog redelijk aan te rijden, ik hoop dat we op de weg terug dat geluk ook hebben.”

Op de boulevard en het strand verzamelden duizenden mensen zich op zoek naar het beste plekje om het vuurwerk te kunnen zien. Een aantal dames hebben het zich gemakkelijk gemaakt met strandlakens en een fles witte wijn. “Wij zitten liever hier op het zand, dan heb je minder last van de lichten op de boulvard. Dan komt het vuurwerk nog mooier over.”

De twee vuurwerkshows oogsten veel lof onder het publiek, waar regelmatig de ‘oooh’s’ en ‘aaah’s’ te horen zijn.

Vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus zijn er drie shows per avond in verband met aflasting van vrijdag 10 augustus.

Deel dit bericht via: