Bomenkap op Scheveningseweg start maandag

3940
0

Maandag zal direct gestart worden met de kap van 121 bomen aan de Scheveningseweg. De negen bijzondere bomen die de voorzieningenrechter nader wil laten onderzoeken blijven voorlopig gespaard.

De HTM heeft laten weten dat zij niet meer verantwoord de exploitatie kunnen voortzetten vanwege de deplorabele staat van de rails. Zij zijn daarom voornemens om vanaf eind augustus tramlijn 1 niet meer over de Scheveningseweg te laten rijden.

De gemeente stelt dat het voor de bereikbaarheid van Den Haag in het algemeen en Scheveningen in het bijzonder van het grootste belang dat de snelle, veilige en betrouwbare tramverbinding zo spoedig mogelijk weer wordt hersteld. Er is inmiddels een aannemer gecontracteerd die vanaf 27 augustus met de railvervanging zal starten zodat nog in november dit jaar de dienstvoering van lijn 1 weer kan worden opgestart.

Om op 27 augustus te kunnen starten moet er nu al gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden, inclusief de noodzakelijke kap van de bomen, met uitzondering van de betreffende negen bijzondere bomen.

Deel dit bericht via: