Hagedis met frisse trek vast in blikje

1257
0
Foto: Dierenambulance Den Haag e.o.

Dierenambulance Den Haag e.o. kreeg deze week een melding over een hagedis in het nauw op Scheveningen. De ongelukkige hagedis had waarschijnlijk zijn dorst willen lessen door in een blikje te kruipen om zo het laatste restje fris op te drinken. Het blikje in komen was geen probleem, maar er weer uit komen bleek een heel ander verhaal. Gelukkig werd de arme hagedis opgemerkt door strandgangers en zij schakelden de hulp van Dierenambulance Den Haag in.

Toen de chauffeur aankwam, bleek het om een zandhagedis te gaan. Voorzichtig sneed de ambulancechauffeur het blikje open om te kijken hoe de hagedis precies vast was komen te zitten. Het bleek dat het lipje van het blikje er voor had gezorgd dat de hagedis zonder moeite naar binnen had kunnen komen, maar er niet weer uit kon. Met het opzij drukken van het lipje kon de hagedis moeiteloos bevrijd worden en zo kwam deze gekleurde vriend ongehavend uit de strijd. De hagedis had alleen nog niet direct door dat hij weer bevrijd was en bleef nog eventjes woedend hangen in de handschoen van de chauffeur, alvorens hij alsnog het hazenpad koos.

De medewerkers van de Dierenambulance roepen iedereen op hun rommel echt op te ruimen om dierenleed zoals dit te voorkomen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Foto: Dierenambulance Den Haag e.o.
Deel dit bericht via: