“Organisatie jaarmarkt tegengewerkt door gemeente”

3843
0
Foto: De Scheveninger

De vergunning voor de jaarlijkse braderie van Duindorp is dit jaar na veel tegenwerkingen van de gemeente pas afgegeven. De voorzitter van Wijkberaad Duindorp, Leo Pronk heeft zelfs met het afblazen van het evenement moeten dreigen om de zaak in beweging te krijgen. “De benodigde vergunning hadden we in februari 2018 al aangevraagd. Pas in mei 2018 kwam de gemeente na lang aandringen met allerlei voorwaarden voor de jaarmarkt. Voorwaarden over veiligheid, eventuele drankverkoop, het inrichten van een evenemententerrein. Het had er de schijn van dat alles uit de kast werd getrokken om het ons zo moeilijk mogelijk te maken. Het voelt alsof we gestraft werden voor de akkefietjes in Duindorp van de weken ervoor”, vertelt Leo Pronk.

Pronk heeft uiteindelijk ten einde raad gedreigd met het afblazen van de jaarmarkt. “Op 15 mei heb ik de gemeente laten weten dat als ik voor 17.00 uur geen reactie zou krijgen ik de hele zooi zou afblazen en het voltallige bestuur van het Wijkberaad zou aftreden. Even na 17.00 uur kreeg ik de mededeling dat de gemeente in principe akkoord was. Toen kwam de politie echter nog met een pakket veiligheidseisen alsof Donald Trump naar Duindorp zou komen. Uiteindelijk heeft men op 6 juni de vergunning afgegeven, twee dagen voor het evenement”, vertelt de getergde Leo Pronk.

Raadslid Ralf Sluijs van Hart voor Den Haag/ Groep de Mos heeft geen goed woord over voor de gang van zaken. “Als ze toch ergens wel wat positiviteit en gezelligheid kunnen gebruiken dan is het wel op Duindorp. Wij juichen dat meer dan toe en waarderen de inspanningen van de organisatie enorm! Deze mensen steken hun nek uit voor de Duindorpers, in plaats van een open houding van de gemeente richting deze mensen werpen ze de ene na de andere barrière op”, aldus Sluijs.

Het raadslid gaat de wethouder om opheldering vragen middels schriftelijke vragen. “Laten we alsjeblieft een beetje ontspannen omgaan met dit soort mooie initiatieven. De kracht voor positiviteit komt vanuit de Duindorpse gemeenschap zelf, dat moeten we juist omarmen en niet de kop indrukken”, aldus Sluijs.

Deel dit bericht via: