Verloren handspalk is weer boven water

1506
0

Soms moet je een beetje geluk hebben en in het geval van Saphira uit Woerden had zij ontzettend veel geluk toen haar verloren medische handspalk bij toeval weer werd gevonden.

Het is vrijdag 6 april en Saphira is samen met haar familie op de Scheveningse Pier om haar overleden oma te herdenken. De familie heeft om de herdenking luister bij te zetten rozen meegenomen om in zee te gooien. Saphira werpt haar roos in zee en verliest daarbij haar zilveren handspalk die enkele meters onder haar in de golven verdwijnt.

Voor Saphira is het verlies van de handspalk een ramp. De handspalk is namelijk speciaal voor haar op maat gemaakt en kost maar liefst 1500 euro. De kans dat het hulpmiddel ooit nog boven water zou komen was minimaal. Maar toch gebeurde het.

Scheveninger Cor Bal loopt bijna dagelijks elke ochtend vroeg over het strand met zijn hond. Doordat hij de foto’s van zijn wandelingen in de Facebookgroep ‘Wat is het fijn om een Scheveninger te zijn’ plaatst is hij, maar ook zijn hond Rakker, een bekende verschijning geworden op Scheveningen.

Afgelopen zaterdag wandelde hij ’s ochtends vroeg weer langs de vloedlijn en zag daar tot zijn grote verbazing iets glinsteren in het zand. Het bleek de handspalk van Saphira te zijn! Hij herinnerde zich het verhaal en zocht de gegevens van Saphira op. Die was dolblij dat de handspalk weer boven water was gekomen. “Jaaaa we zijn weer herenigd! Onbeschadigd is hij terug gekomen. Wat een verhaal!”, laat zij weten via Facebook.

Deel dit bericht via: