Scheidsrechter Annet van de Ven wordt ‘uitgefloten’

1450
0

Na meer dan 50 jaar actief te zijn op het volleybalveld werd Annet van de Ven afgelopen zaterdag door haar favoriete meisjes team van Kalinko ‘uitgefloten’. Met blaasfluitjes en veel lawaai bedankten zij Annet voor al die jaren trouwe dienst.

Annet van de Ven is met haar 68 jaar en zich voortbewegend met haar rolstoel een bekende verschijning in Sporthal Houtrust, waar Volleybalvereniging Kalinko haar thuiswedstrijden speelt. Iedere zaterdag zorgt zij ervoor dat de wedstrijden van diverse meisjesteams vlekkeloos verlopen. Want ook al kan zij niet zoals andere scheidsen op de hoge scheidsrechter plek plaatsnemen, Annet ontgaat niets.

Annet fluit de CMV en tal van andere jeugdteams, velen kennen haar en Annet is geliefd bij heel Kalinko. Haar favoriete team is de MC3 van coach Kees Roos. Zoals zij zelf zegt: “Die meisjes maken zo’n grote vooruitgang in één seizoen tijd, het is mooi om dat mee te mogen maken.”

Na 40 jaar actief te zijn als scheidrechter is voor Annet van de Ven de tijd aangebroken om (de jeugd van) Kalinko te volgen vanaf de tribune of de kantine. Naar de sporthal zal ze blijven komen, maar het fluiten is te intens geworden. “Zo langzamerhand merk ik dat het te vermoeiend wordt, ook al zie je het misschien niet, maar met iedere bal beweeg ik mee, de volgende dag heb ik zelfs spierpijn!”

Voor Annet kwam met dit prachtige ‘fluitconcert’ een eind aan haar scheidsrechters carrière.

Deel dit bericht via: