Blowverbod voor vier locaties in stadsdeel Scheveningen

1445
0

De gemeente heeft dertien gebieden in Den Haag aangewezen waar vanaf heden een verbod geldt op het gebruik van softdrugs in de openbare ruimte. Ook in het stadsdeel Scheveningen is op bepaalde plekken het blowverbod ingesteld.

Zo mag er in de gehele kuststrook, omsloten door en inclusief de straten Strandweg, Gevers Deynootweg, Adriaan Maasplein, de gehele Zeekant, Rederserf, Noordelijk Havenhoofd en Zwarte Pad geen softdrugs meer gebruikt worden op straat.

Ook bij de Haringkade, het gebied omsloten door en inclusief de Badhuiskade, Jurriaan Kokstraat, Havenkade, Neptunusstraat, Seinpoststraat, Rijslag, Kapelplein, Kapelweg en de Nieuwe Duinweg geldt het Blowverbod.

In Duindorp is het verboden softdrugs te gebruiken op en rondom het Tesselseplein en binnen een afstand van 50 meter gelegen straten en andere openbare ruimte.

Tot slot is het verbod ook ingesteld in het gebied van het Eline Vere Park. Dit gebied is omsloten door en inclusief de Carnegielaan, Groot Hertoginnelaan, Tobias Asserlaan, Johan de Witlaan, Alexander Gogelweg, Andries Bickerweg en de Koningin Emmakade.

Wie zich niet aan de regels houdt, loopt kans op een boete of een alternatieve straf. De komende twee weken zal er nog niet streng worden gehandhaafd en worden er alleen waarschuwingen gegeven. Tegelijkertijd begint een informatiecampagne.

Het blowverbod geldt voor twee jaar. Daarna wordt het nieuwe beleid geƫvalueerd.

Deel dit bericht via: