Debat in raadscommissie over uitbreiding Aldi Westduinweg

1963
0
Foto: Dick Teske

Woensdag sprak de Algemene Raadscommissie tijdens een twee-minutendebat over de schriftelijke vragen die D66 stelde over de voorgenomen uitbreidingsplannen van de Aldi supermarkt aan de Westduinweg. Dennis Groenewold was niet tevreden met de beantwoording en vroeg wethouder Karsten Klein om verdere uitleg.

“De gemeente geeft aan dat vanwege de Detailhandelsnota er niet wordt meegewerkt aan dit soort ontwikkelingen van losstaande detailhandel. Is het nou niet mogelijk om toch een soort uitzondering voor dit soort locaties te maken? Ik denk dat dit plan wel degelijk kansen bied en het zou zonde zijn als het puur omdat het in zo’n beleidsstuk staat uit 2005, dat we zeggen daar niet aan gaan meewerken.”
Wethouder Karsten Klein gaf aan dat de beslissing er mee te maken heeft dat de Aldi supermarkt aan de Westduinweg een bestaande locatie is. “Er is ook geen sprake van dat ‘ie weg zou gaan of dat ‘ie gesloten zal worden. Er zit daar al sinds de jaren ’70 een Aldi. Het staat de Aldi ook geenszins in de weg om daar te vernieuwen of te verbeteren om de locatie aantrekkelijker en mooier te maken. Waar we wel wat op tegen hebben, vanuit ons economisch beleid, is dat ze daar echt een uitbreiding van de capaciteit doen. Dan halen we een pijler weg van een aanpak die al sinds 1992 hier in Den Haag succesvol gevoerd wordt”, meent de wethouder.

Hij geeft tevens aan dat de huidige verkeerssituatie op de Westduinweg zich ook niet bepaald leent voor meer bedrijvigheid. “Het is natuurlijk al een gebied wat qua bereikbaarheid echt wel onder druk staat. Dus om daar nog meer verkeersbewegingen en nog meer winkelactiviteiten ontplooien, denk ik niet dat dat zinvol is”, aldus de wethouder. Groenewold dacht daar anders over: “Als er nou één ding het probleem is bij die Aldi, is het de manier waarop de inrit daar geregeld is. Juist deze ontwikkeling zou een fantastische kans zijn om dat gelijk op te lossen.”

Groenewold neemt een verdere bespreking van de kwestie in de Raadsvergadering nog in beraad.

Deel dit bericht via: