CDA: “Pak racebaan Badhuisweg aan”

1071
0

Het CDA heeft voor woensdagochtend een debat aangevraagd over de onveilige verkeerssituatie op de Badhuisweg. De gemeente heeft onlangs deze weg aangepast waardoor de verkeersdrukte is toegenomen en auto’s met gemak met 50 km per uur of harder over de drempels blazen. Het CDA heeft daarom eerder al vragen gesteld en naar aanleiding van de antwoorden van het college een debat aangevraagd.

Daniëlle Koster, raadslid: “Omwonenden hebben al meerdere malen bij de gemeente aangekaart dat de weg veel te druk en onveilig is sinds de aanpassingen. Die zorgen mogen we niet negeren. Ik ben dan ook benieuwd hoe wethouder De Bruijn zich gaat verantwoorden.”

In de oude situatie bevatte de Badhuisweg een wegversmalling waardoor weggebruikers snelheid matigden. Ook was er een aparte fietsstrook. Koster: “Dit was veel veiliger en prettiger voor omwonenden en weggebruikers. Wat ons en bewoners betreft, keren de wegversmalling en aparte fietsstrook dan ook snel terug”

Uit ambtelijk overleg met omwonenden blijkt dat de ambtenaren de onveilige situatie erkenden en aangaven open te staan voor onderzoek naar alle mogelijkheden, dus ook herstel van de oude situatie. Wethouder De Bruijn heeft tijdens het debat aangegeven onderzoek te gaan doen naar de rijsnelheid op de Badhuisweg en snelheidsbeperkende maatregelen te nemen.

Deel dit bericht via: