Beestachtig leuke activiteiten tijdens Museumnacht Kids

956
0

Aanstaande zaterdag kunnen kinderen op avontuur in diverse musea in het stadsdeel Scheveningen tijdens de Museumnacht Kids. De tweede editie van Museumnacht Kids staat weer vol met beestachtig leuke activiteiten voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar oud. Onder andere bibliotheek Scheveningen, Muzee Scheveningen, Atlantikwall Museum Scheveningen, het Toverlantaarnmuseum, het Museon en het Gemeentemuseum doen mee.

Bibliotheek Scheveningen
In de bibliotheek ben je van 16.00 tot 22.00 uur van harte welkom om dierenmaskers te maken. Ook kun je vanaf ongeveer 20.00 uur kijken naar de film ‘Huisdiergeheimen’. Daarnaast komen Annet Schaap en Fredrike de Winter optreden in de bibliotheek met de muzikale vertel-voorstelling ‘Lampje’! De voorstelling begint om 19.00 uur en na afloop heb je de kans om Annet vragen te stellen en een handtekening te vragen. Wil je naar de voorstelling ‘Lampje’ komen reserveer dan via e-mail: scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl of via telefoon: 070-3538620.

Atlantikwall Museum Scheveningen
Tijdens de Museumnacht Kids zal het bunkermuseum aan de Badhuisweg geopend zijn van 17.00 tot 22.00 uur. Wat gebeurde daar vroeger? In een korte film vertelt een jongetje over de oorlog in Scheveningen. Daarna nemen gidsen je mee door de bunkers en vertellen je de spannende verhalen. Ga op een historisch avontuur onder de grond!

Museon
Ervaar hoe het is om een harnas te dragen of wordt een mooie prinses! Verzin een liedje met middeleeuwse muziekinstrumenten, bouw een kasteel of een kathedraal en loop door een klooster. Je kan dansen op z’n middeleeuws of paardrijden als een ridder. Het Museon staat tijdens de Museumnacht Kids helemaal in het teken van de middeleeuwen.

Muzee Scheveningen
Vanaf 17.00 uur worden in Muzee Scheveningen met karton zeebeesten gemaakt die op het scherm tot leven komen. De Cardboarders zijn ware kartontovenaars en maken de mooiste creaties die tot leven komen. Tijdens Museumnacht Kids zullen ze in Muzee een animatieworkshop geven met de zelfgemaakte kartonnen beesten van de kinderen.
Er is meer! De kinderen kunnen worden geschminkt met neon schmink en op avontuur in de blacklight grot, de film met strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen bekijken en kinderen kunnen ook de echte ‘zeebeesten’ bekijken in het aquarium.

Toverlantaarnmuseum
Dit kleine intieme museum, aan de Scheveningseweg 241, heeft een hele grote verzameling van toverlantaarns, de voorlopers van de beamer, film- en diaprojector. Ouderwets of niet, het blijft mooi en indrukwekkend om de plaatjes te zien, die zelfs kunnen bewegen. Tijdens Museumnacht Kids worden er doorlopend demonstraties gegeven met de originele apparatuur en plaatjes. Ze zijn op glas geschilderd, maar het zal het verbazen wat voor trucs daarmee zijn uit te halen! Kom en probeer het zelf.

De Museumnacht Kids wordt om 16.30 uur geopend in het Gemeentemuseum met een spetterend optreden van de RockFrogs. UITVERKOCHT, er zijn geen kaarten meer beschikbaar. Klik voor meer informatie

Deel dit bericht via: