Recordaantal boodschappen ingezameld tijdens NLdoet voor Schappelijk

843
0

Afgelopen weekend hebben 87 vrijwilligers bij acht supermarkten in stadsdeel Scheveningen maar liefst 551 kratten met producten opgehaald voor de sociale winkel Schappelijk, bestemd voor cliënten van de Voedselbank en bijstandsgerechtigden die in stadsdeel Scheveningen wonen. Dit zijn bijna 200 kratten meer ten opzichte van de inzamelingsactie van vorig jaar! Het initiatief van Rotary Scheveningen in nauwe samenwerking met de sociale winkel Schappelijk en het Vrijwilligerspunt Scheveningen, vond plaats in het kader van het jaarlijkse NLdoet.

De enorme hoeveelheid gedoneerde producten zijn direct bij Schappelijk afgeleverd. Schappelijk wordt geheel geleid door vrijwilligers en is een initiatief van de Stichting Vrienden van Welzijn Scheveningen. Cliënten van de Voedselbank en bijstandsgerechtigden die in stadsdeel Scheveningen wonen, kunnen bij Schappelijk kosteloos een pas met een tegoed aanvragen. Met deze pas kunnen zij bij Schappelijk food en non-food producten kopen, al dan niet als aanvulling op het wekelijkse voedselpakket.

Onder de vele enthousiaste vrijwilligers waren de medewerkers van verschillende organisaties die zich hadden aangemeld bij het Vrijwilligerspunt Scheveningen, waaronder het team van De Scheveninger. Zij hielpen met inzamelen bij de Albert Heijn aan de Keizerstraat. Ook de supermarkten van Albert Heijn aan de Amsterdamsestraat, de Frederik Hendriklaan en de Fahrenheitstaat deden mee, evenals de Jumbo en de beide winkels van de Hoogvliet.

Rotary Scheveningen, Schappelijk en het Vrijwilligerspunt Scheveningen zijn alle betrokkenen en alle donateurs zeer dankbaar voor deze uiterst geslaagde inzamelingsactie!

Klik hier voor meer informatie over Schappelijk. Foto’s van de
inzamelingsactie vindt u op de Facebookpagina van Welzijn Scheveningen.

Deel dit bericht via: