Weesfietsenproject winnaar derde SIOS-ronde

843
0

De uitslag van de derde SIOS-ronde is heel spannend geworden. Het ‘weesfietsen-reparatie-project’ in de Mallemok is met een grote voorsprong van ruim 100 stemmen eerste geworden en krijgt daarom de 25% bonus. De tweede, derde en vierde plaats zijn bijna gelijk met slechts tien stemmen verschil tussen de tweede en de vierde plaats. Een verschil wat een bonus van 15%, 5% of geen bonus kan inhouden.

De tweede plaats wordt ingenomen door de ‘beweegdagen voor ouderen’ op Scheveningen. Deze beweegdagen worden georganiseerd door vrijwilligers van SVC08, samen met docenten en studenten van het ROC, Welzijn Scheveningen, de Stichting Steun en Toeverlaat en de fysiotherapeuten van de voetbalclub.
De derde plaats is voor een andere activiteit waar ROC studenten bij betrokken zijn. Deze studenten maken een aantal originele onderdelen ten behoeve van de restauratie van de vleetlogger Sch 236 ‘Noordster’, zoals galgen, mosterdpotten, luikhoofden en de betimmering in het logies.

Op de vierde plaats staat het ‘zorgdorp’ Scheveningen van YMCA en Kommunika. De vijfde plek is voor de begeleiding van jonge kunstenaars door ervaren oudere kunstenaars om de jongeren een podium te bieden. En tot slot op de zesde plek de samenwerkingsactiviteit van de Lions op Scheveningen om de duurzaamheidsdroom van Wubbo Ockels te helpen waar maken.

Tijdens deze derde ronde zijn er in vergelijking met de tweede ronde 7% meer stemmen uitgebracht. Elk half jaar is er via SIOS zo’n 150.000 euro beschikbaar voor diverse projecten. Op 5 augustus aanstaande is de sluitingsdatum voor de vierde ronde. Tot die datum kunt u voorstellen indienen via info@initiatiefopscheveningen.nl of via de website www.initiatiefopscheveningen.nl.

Deel dit bericht via: