Koning verrast Middin-locatie in Belgisch Park met bezoek

1614
0

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag, in het kader van de Week van Zorg en Welzijn, een bezoek gebracht aan een woonlocatie van Middin, aan de Brugsestraat in het Belgisch Park.

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin in het Belgisch Park. “Ik vond het geweldig dat de Koning er was. Ik sprak hem in de keuken waar ik bezig was. Ik denk dat ik er vanavond over ga dromen, zo leuk vond ik het!”, aldus bewoner Aldrich.

Middin biedt ondersteuning, begeleiding, behandeling en zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland. Op de woonlocatie aan de Brugsestraat wonen 23 cliënten tussen de 18 en 46 jaar met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen domein voor wonen, slapen en koken, maar er is ook gelegenheid om juist samen dingen te doen. Veel van de bewoners gaan overdag zelfstandig naar een dagactiviteit, werken als kok of in de kinderopvang. Naast de professionele begeleiding spelen ook familie en vrijwilligers een belangrijke rol in de ondersteuning van de cliënten.

Na afloop van de gesprekken volgde een rondleiding door de woonlocatie. Aansluitend bezocht Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Deze bus reist van maandag tot en met vrijdag door veertien regio’s om scholieren kennis te laten maken met beroepen in zorg en welzijn en te laten zien welke kansen het werk biedt. Koning Willem-Alexander sprak in de ‘Zorg en Welzijn bus’ met enkele zorgprofessionals en leerlingen over het werken in de zorg en welzijn sector.

Deel dit bericht via: