Zeilwagen officieel ingewijd met zeewier en schelpen

1437
0
Foto: De Scheveninger

Bij het Mondriaan College aan de Tinwerf werd donderdagmiddag een bijeenkomst gehouden waarbij geïnteresseerden alvast een kijkje konden nemen bij de nagebouwde zeilwagen van Simon Stevin. Ook werd de wagen ingewijd door wethouder Karsten Klein.

John van der Bruggen nam de aanwezigen mee op reis door de tijd en langs het bouwproces van de zeilwagen. Dat ging niet in één keer goed, de eerste versie bleek te groot en te log om te hanteren. “Daarom hebben we het besluit genomen om een kleinere versie te bouwen”, aldus Van der Bruggen.

Miech Pronk en wethouder Karsten Klein wijdden daarna de zeilwagen in met zeewier en schelpen. “Ik ben hier onwijs trots op en vind het erg indrukwekkend hoe de zeilwagen eruit ziet. Ik kan niet wachten tot we dit mooie project aan het publiek kunnen tonen”, aldus de wethouder.

De zeilwagen zal op 12 mei aanstaande gepresenteerd worden aan het publiek tijdens het Historisch Feest aan Zee.

Deel dit bericht via: