Wijkbus Scheveningen ervaart manoeuvreren in de sneeuw

1784
0

Op zaterdag 3 maart hebben 18 chauffeurs van Wijkbus Scheveningen de manoeuvreren-cursus bij DON Opleidingen gevolgd met toepasselijk weer. Medewerkers van Wijkbus Scheveningen ervaarden hierdoor de remweg bij gladheid.

Tijdens de cursus mochten de cursisten met ongeveer 30 km per uur een noodstop maken waardoor ze zich bewust werden van de extra meters die nodig waren om tot stilstand te komen. “We zien het belang in van veiligheid en zagen de sneeuw daarom als kers op de taart”, aldus Ferry Verhaaf, secretaris bij de Wijkbus Scheveningen. “Hierdoor konden onze chauffeurs in real-life ervaren wat de remweg bij gladheid is.” Chauffeurs van Wijkbus Scheveningen reden op hun eigen personenbussen, zodat men goed kon ervaren wat de mogelijkheden, maar ook beperkingen zijn van ‘hun’ voertuig.

Tijdens de cursus deelt DON Opleidingen de kennis op het gebied van manoeuvreren en schadepreventie. De cursist leert op exacte wijze te parkeren in dagelijkse omstandigheden, maar krijgt ook opnieuw een inschattingsgevoel van het eigen voertuig. “Het is goed om gevoel te krijgen bij je eigen voertuig, omdat elk voertuig zo zijn eigen charmes heeft”, aldus Fred Verlaan, docent veiligheidstrainingen bij DON Opleidingen. “Daarom is het zo belangrijk dat ze training krijgen op hun eigen voertuig.”

Deel dit bericht via: