D66 ziet liever woningen dan bedrijfsruimtes Vissershavenstraat

1683
0

Tijdens de vergadering van de commissie Ruimte eind februari liet wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur) weten dat er wordt nagedacht over plannen voor de locatie van het voormalig afvalbrengstation aan de Vissershavenstraat. De Afdeling Economie wil de locatie, wanneer Stadsbeheer hier weg gaat, gebruiken voor bedrijfsruimte door middel van Kleinschalig Ondernemerschap.

D66 ziet mogelijkheden voor woningen op deze locatie. De gemeente Den Haag zal de komende jaren richting de 600.000 inwoners groeien. Om die groei op te vangen, zijn veel nieuwe woningen nodig.

De partij denkt voor de locatie aan de Vissershavenstraat aan een duurzaam zelfbouwproject zoals de bewoners van de Groene Mient hebben gerealiseerd. Zij hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. Zo wil D66 graag weten of het college de mogelijkheid ziet om op de locatie een duurzame woonwijk te creƫren.

Deel dit bericht via: