Motie jaarrond La Cantina aangenomen

Met succes kreeg Hart voor Den Haag de motie 'Voer jaarrond La Cantina uit' aangenomen door de gemeenteraad van afgelopen donderdag. Een wonderlijk verzoek aangezien de grootste partij vraagt om de eerder aangenomen motie uit 2022 nu eindelijk eens uit te voeren.

Eigenaren Richard en Bianca Arnold van La Cantina hebben de ambitie om de strandtent op het Zuiderstrand te verduurzamen, sterker nog: om de duurzaamste strandtent van Nederland te worden en het hele jaar open te zijn. Hart voor Den Haag kreeg in 2022 al voor elkaar dat de gemeente daar toestemming voor moest geven maar vervolgens bleef het stil. “Door deze aangenomen motie moet het college nu echt aan de bak”, zeggen HvDH-raadsleden Coen Bom en Ralf Sluijs die hierin samen de kar trokken.

De jaarrond exploitatie van La Cantina brengt veel voordelen met zich mee. Omdat de strandtent niet jaarlijks op- en afgebouwd dient te worden, scheelt dat ontzettend in bouwmateriaal en uitstoot van transportbusjes en vrachtwagens. De raadsleden zijn dan ook blij dat hun voorstel (opnieuw) is aangenomen.