Afbeelding
Foto: Rob Taal

Coba brengt ode aan zanger Willy Derby in Muzee

In ‘Dromen met Derby’ praat Coba op vrijdagavond 19 april in Muzee Scheveningen haar publiek bij over het bijzondere leven van Willy Derby, oftewel Willem Dieben, het armeluiskind uit de Haagse Stationsbuurt dat uitgroeide tot miljonair die met zijn vele liedjes en innemende karakter menig hart veroverde tijdens de Hollandse crisis- en oorlogsjaren van de vorige eeuw.

Willy Derby was ooit Hollands meest geliefde zanger van het levenslied en de smartlap. Bekende hits van hem zijn ‘Droomland', ‘Het Fiere Schooiershart', ‘Hallo Bandoeng' en ‘Had je niet die mooie blauwe ogen'. Derby’s tachtigste sterfdag in april dit jaar was voor Coba & Cobets een mooie gelegenheid om deze legendarische artiest weer eens uit de mottenballen te trekken. Uit Derby’s omvangrijke repertoire werd een keuze gemaakt; zijn mooiste en grappigste liedjes werden afgestoft en in een nieuw muzikaal jasje gestoken. Coba: "De teksten bleken verrassend tijdloos te zijn. Derby zong eigenlijk over alles: over lief en leed, dagelijkse malligheden, meisjes, moeders en moordenaars, drank en armoe en over nieuwerwetse dingen en onbekende werelden.”


Dromen met Derby vindt plaats op vrijdag 19 april in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 90-92. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten à 20 euro zijn verkrijgbaar via www.muzeescheveningen.nl.