DO 28 MRT


Taal in de bibliotheek

Elke donderdag van 10.00 tot 11.30 uur is er weer Taal in de Bibliotheek. Samen de Nederlandse taal oefenen om nog beter te leren spreken, dat lukt als u veel oefent. Dat kan gratis in Bibliotheek Scheveningen, aan de Scheveningseweg 333. U ontmoet andere mensen en oefent samen de Nederlandse taal. Aanmelden kan via e-mail:
scheveningen@bibliotheekdenhaag.nl.

Filosofie in Couvéehuis

'Durf te denken' (quote Baruch Spinoza) en kom erbij. Bij deze activiteit in het Couvéehuis discussiëren de deelnemers over tal van zaken en leren meer over de schat aan wijsheden welke filosofen en theologen in de loop der tijd aan ons hebben nagelaten. Het kritisch kijken naar vanzelfsprekendheden kan een uitdaging voor een ieder zijn. Kom eens luisteren en kijken of het iets voor u is op donderdag in de oneven weken van 12.30 tot 14.30 uur. De bijdrage is 10 euro per kwartaal. Inschrijven kan bij het Couvéehuis, Frankenslag 139 of telefonisch via telefoon: 070–3500694.

VR 29 MRT

Samenkomst Goede Vrijdag

Op vrijdag 29 maart wordt er met elkaar nagedacht over de betekenis van Goede Vrijdag bij Christelijk Ontmoetingscentrum Het Kompas Scheveningen, aan de Keizerstraat 177. De samenkomst start om 12.00 uur, de inloop is open vanaf 11.30 uur. Aansluitend is er een lunch. Graag opgeven via de lijst in de hal.

Sjoelen in het Kalhuis

Op vrijdag 29 maart is er van 13.30 tot 16.00 uur sjoelen in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177. De kosten hiervoor bedragen 2,50 euro per keer. Heeft u interesse? Ga vrijdag naar het Kalhuis en doe mee.

ZA 30 MRT

Morgengebed Antonius Abtkerk

In de Antonius Abtkerk, aan de Scheveningseweg 233, is elke laatste zaterdag van de maand om 8.00 uur een gezongen morgengebed. De bezoekers zingen in beurtzang met de voorzanger verschillende liederen en luisteren naar een kort gedeelte uit de Bijbel. De liturgie is geïnspireerd op het morgengebed zoals het al eeuwen wordt gezongen in de kloosters, sinds de jaren '60 in het Nederlands. Het morgengebed duurt ongeveer een half uur en na afloop is er koffie of thee.

Koffieochtend

Op zaterdag 30 maart bent u tussen 10.00 en 12.00 weer van harte welkom op de maandelijkse koffieochtend van de Evangelische Morgenstond Gemeente Scheveningen, aan de Westduinweg 151. De koffieochtend is gratis.

ZO 31 MRT

Paasdienst in Oude Kerk

Op zondag 31 maart begint in de Oude Kerk, aan de Keizerstraat, om 10.30 uur een feestelijke Paasdienst. Gemeentepredikant ds. Barend Weegink spreekt over het thema ‘Meer dan een leeg graf’. Op het programma staan prachtige liederen voor de samenzang. Er is speciale aandacht en wat leuks voor de kinderen die naar hun eigen onderdeel gaan. Ook wordt er meegewerkt door het Hervormd Kerkkoor onder leiding van Danny Spaans. Musicus Bert den Hertog speelt op de beide orgels. De dienst wordt in de kerk op mediaschermen gepresenteerd en ook uitgezonden. Na afloop is er ruimte voor koffie en ontmoeting.

MA 1 APR

Haagse Jazz Club

Op maandag 1 april organiseert de Haagse Jazz Club weer een optreden in de Residentiezaal van het Leonardo Royal Hotel Promenade, aan de Van Stolkweg 1. Op het podium staat dit keer The Autoreverse Jazz Orchestra. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal is open vanaf 13.30 uur. De entree bedraagt 10 euro (leden Haagse Jazz Club gratis), studenten op vertoon van een studentenpas 5 euro. Voor meer informatie, zie:
www.haagsejazzclub.nl.

DI 2 APR

Computerinloop

Elke dinsdag van 9.00 tot 14.00 uur is er in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, een computerinloop. Voor al uw vragen over uw smartphone, tablet of laptop kunt u hier terecht. U kunt gewoon binnenlopen.

Breiclub

In het Couveehuis, aan de Frankenslag 139, is elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur een breiclub aanwezig. Onder genot van een kopje koffie/thee kan aan eigen creaties worden gewerkt. Er zijn restanten wol aanwezig en voor patronen kan worden gezorgd. Iedereen is welkom, zowel beginners als gevorderden. Het is open inloop, dus je hoeft je niet aan te melden en je kan gewoon langskomen.

Patchwork en quilt

Elke dinsdag kun je van 14.00 tot 16.00 uur in het Kalhuis, aan de Badhuisstraat 177, helemaal los gaan met patchwork en quilten. Er worden onder meer wandkleden, spreien, placemats enzovoort gemaakt. De kosten bedragen 6,50 euro per les. Heeft u interesse? Meld u aan via telefoon: 070-3069900 of stuur een e-mail naar:
balie.kalhuis@welzijnscheveningen.nl.

Contactmiddag PCOB

Op dinsdag 2 april wordt vanaf 14.30 uur in wijkgebouw Thabor, van Boetzelaerlaan 286, de contactmiddag van de PCOB Scheveningen gehouden. Onderwerp is ditmaal 'Medicijnen'. Eén van de apothekers van Scheveningen zal over veelvoorkomende medicijnen spreken, en waar je op moet letten bij medicijngebruik en combinaties van medicijnen. De middag begint met koffie en koek en een overdenking met samenzang. Door de fusie van PCOB met ANBO zijn ook leden van ANBO van harte welkom. Toegang gratis, vrijblijvende collecte na afloop.

WO 3 APR

Muzikale koffieochtend

Op woensdag 3 april is er weer een muzikale koffieochtend in de Maranathakerk, 2e Sweelinckstraat 156. Te gast is het 'Bonheur Ensemble'  met een aantrekkelijk programma van licht klassieke muziek. De musici zijn Yvonne Kooy (dwarsfluit), Anneke van Rooyen (cello), Hanna van Halm (piano), Kitty Havermans en Martin van Noort (quatremains). Aanvang 10.00 uur. De entree en de koffie is gratis, in de pauze is er een vrijblijvende collecte.

Alzheimer Café

Op woensdag 3 april vindt er weer een Alzheimer Café Scheveningen plaats in Wijkcentrum het Couvéehuis, aan de Frankenslag 139. Deze avond staat in het teken van: 'Beleven en Domotica'. Te gast zijn Maurice van Mourik en Carmen van der Werf. Zij zijn adviseurs zorgtechnologie verbonden aan gemeente Den Haag.

Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Het wordt een café genoemd vanwege de gemoedelijke sfeer waarin bezoekers met elkaar en met de gastsprekers of deskundigen praten over dementie. Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Het programma eindigt om 21.00 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoon: 070-4162020 of per e-mail:
SociaalWerk@welzijnscheveningen.nl.